13th Art Rock Show: Trans Earth Injection

Prog Rock doet het goed bij onze noorderburen. Getuige hiervan is o.m. is de groep Semistereo (afkomstig uit Oss en omgeving). De band debuteerde in 2012 met het gelijknamige debuutalbum, en is sindsdien een gevestigde naam in het progressieve landschap.

White Room Reviews: “Inmiddels is men vijf jaar verder. Daarin heeft Semistereo niet stil gezeten. Inmiddels heeft de band via Freia Music hun derde langspeler uitgebracht. Trans Earth Injection is de opvolger van een schijf die de redactie hier nooit bereikt heeft.
Semistereo blijkt op deze langspeler vele stappen te hebben gemaakt. De sound staat als een huis. Dat komt onder andere door Jochem Jacobs. Blijkbaar is alles wat er aan zijn vingers passeert, gezegend met een voortreffelijke sound.

De progmetal, welke soms ook als progrock bestempeld zou moeten worden, steekt erg goed in elkaar. Dat staat buiten kijf. Wat Semistereo echter ook goed in de vingers heeft, is afwisseling. Trans Earth Injection is als een boeiende reis. Een rustgevend landschap passeert in ‘The Storm Behind Your Eyes’, terwijl  er rakelings langs kliffen, uitkijkend op monstrueuze uitzichten, gecombineerd met angstaanjagende, onheilspellende hoogtes, wordt gereisd in ‘Your Drama’. Het contrast waar mee Semistereo speelt op deze plaat is voortreffelijk uitgebalanceerd.”

Naast Semistereo met het album Trans Earth Injection Light hebben we deze week: A Liquid Landscape (Nightingale Express), Chris (Days of summer gone), US (Lindisfarne), Knight Area (Hyperdrive), Nice Beaver (The Time It Takes) and Focus (Hamburger Concerto).

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Saturday / Zaterdag 12.00 – 18.00

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.