17th Art Rock Show: Future Hopes

Niets is zo veranderlijk als de Noorse band White Willow. De vele bandwisselingen maakten het wel erg moeilijk om door te breken bij een breder publiek. Muzikaal zit het wel snor, ook op de laatste plaat van deze band.

Danny Focke van Keys & Cords: “Zeven albums in tweeentwintig jaar is niet onmiddellijk een blijk van hoge productiviteit maar het zijn telkens pareltjes die de lange wachttijd compenseren. Ze worden vaak in één adem vernoemd met Anglagard en Anekdoten als deel van de ‘Third wave of progressive rock’. (…)

Die rol is eerder weggelegd voor Jacob Holm-Lupo, toetsenist, gitarist en enige overlevende van de originele bezetting. De muziek is vooral opgebouwd rond zijn soundscapes, die op zijn minst briljant te noemen zijn. Verwacht op dit album geen technische hoogstandjes. De focus ligt vooral op de sfeer en het samenspel. Het album opent met twee korte toegankelijke nummers waarin Venke wel even de frontvrouw mag zijn.

Het tweede luik bestaat uit het echte werk voor progfans. Je krijgt twee lange nummers voorgeschoteld, die even onderbroken worden door een kort instrumentaal interludium. Dit is echt de hoofdschotel van dit schijfje. ‘In Dim Days’ en ‘A Scarred View’ geven, zoals alle goede progressieve rock, hun geheimen slechts prijs na meerdere passages over je smaakpappillen. (lees trommelvliezen) Rustige zangpassages, rustgevende geluidslandschappen van gitaar en keyboards en een bijna onmerkbare maar essentiële ritmesectie leveren samen een progressief hoogtepunt.”

Naast White Willow met het album Future Hopes hebben we deze week: Beardfish (Sleeping in Traffic: Part Two), Eye 2 Eye (The Light Bearer), Airbag (The Greatest Show On Earth), IQ (Forever Live) and Gazpacho (March of Ghosts).

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Saturday / Zaterdag 12.00 – 18.00

 

Spread the love

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.