19th Art Rock Show: Lighthouse

Iamthemorning - Lighthouse

Iamthemorning is een groep die altijd verrast. Iamthemorning is een Russische band die een kruising is tussen kamermuziek, akoestische folkmuziek en progressieve rock. Voor minder doen ze het niet…

Wouter Brunner van Prog Wereld: “De hoogtepunten zijn talrijk. Het gebruik van het Perezvony-koor op Sleeping Pills bijvoorbeeld, maar ook zeker de samenwerking met Mariusz Duda op het titelnummer, dat mede hierdoor misschien wel het mooiste nummer van het album is. Al kan dat laatste ook gezegd worden van het instrumentale Harmony, dat net zoveel muzikale ontwikkelingen in vijf minuten weet te stoppen als een gemiddeld plaatkantvullend progepic. En ook het vrij stevige Too Many Years, dat net als The Howler op de voorganger wat dichter bij de reguliere prog staat en dat bij plaatsing op een sampler zeker een nieuw publiek aan moet kunnen spreken, kent een mooie spanningsboog met een rijk geluidspalet.

(…) Het is nog vrij vroeg in het jaar, te vroeg om al te praten over de jaarlijstjes. Toch moet het wel raar lopen als ‘Lighthouse’ niet prominent in die overzichten voor gaat komen. Deze prachtplaat verdient in elk geval een goede promotiecampagne om hem maximaal onder de aandacht te brengen en hopelijk volgt in het najaar ook nog een ondersteunende tournee.”

Naast Iamthemorning met het album Lighthouse staat deze week op de menu: Bent Knee (Shiny Eyed Babies), Arabs in Aspic (Far out in Aradabia), Eloy (Silent Cries And Mighty Echoes), Swans (Soundtracks for the Blind), Eureka (Great Escapes), Tony Patterson & Brendan Eyre (Northlands) and Kayak (The Singles).”

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Saturday / Zaterdag 12.00 – 18.00

 

Spread the love

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.