1st Art Rock Show: Not The Actual Events

Dit jaar zetten we er opnieuw stevig de beuk in. Nine Inch Nails is een industrial rockband uit Cleveland in de Verenigde Staten, opgericht in 1988. De groep wordt ook beschouwd als een pioniersband binnen het genre en heeft veel invloed gehad op de evolutie van de elektronische muziek.

Sasha Van der Speeten in De Morgen: “We wilden een onvriendelijke, behoorlijk ondoordringbare plaat maken”, aldus Trent Reznor, bezieler van Nine Inch Nails, op de website van de band. Valt al bij al goed mee, hoor. Fans van de wereldberoemde Amerikaanse industriële rockgroep zullen niet meteen in de gordijnen hangen van ontzetting bij het beluisteren van Not The Actual Events, dat eerder een soort mini-synthese lijkt van Reznors catalogus. (…)

Et voilà, een zeer sterke, brute mini-plaat van een band die – gelukkig! – weigert er het loodje bij neer te leggen. Not The Actual Events markeert meteen de start van een stortvloed aan Nine Inch Nails-materiaal dat in de loop van 2017 zal verschijnen. De jarennegentigplaten Broken, The Downward Spiral en The Fragile worden heruitgebracht op vinyl, geremastered en met opgepoetst artwork dat volgens Reznor “vol zit met details die je misschien nooit zal ontdekken maar die wij erg belangrijk vinden”. Daarnaast verschijnt een instrumentale versie van The Fragile waarvoor Reznor de originele opnames herinterpreteerde met Atticus Ross (intussen vast bandlid bij N.I.N.) aan zijn zijde. Het duo leverde nog maar pas de soundtrack bij Before The Flood, Leonardo DiCaprio’s documentaire over klimaatverandering en bij Patriot’s Day, een film over de aanslag op de marathon van Boston in 2013..”

Naast Nine Inch Nails met het album Not The Actual Events hebben we deze week: Radiohead (Kid A), Godspeed You! Black Emperor (Lift Your Skinny Fists Like Antennas To Heaven), Tool (Aenima), The Enid (In The Region Of The Summer Stars), Coil (Horse Rotorvator) and Nine Inch Nails (Year Zero).

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Saturday / Zaterdag 12.00 – 18.00
Spread the love

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.