20th Art Rock Show: For My Parents

Mono - For My Parents

Het Japanse Mono geldt al enkele jaren als een van de sterkhouders van de postrock. Het Tokiose Mono schittert op hun zesde langspeelplaat. Het is een stemmig en intiem eerbetoon geworden aan hun ouders.

Jan Willem Caleidoscoop van De Subjectivisten: “Dat is natuurlijk mede door de titel ingegeven, maar ook door de tederheid en introvertheid waarmee ze de composities hebben gemaakt. Dat betekent overigens niet dat de felle erupties achterwege blijven, maar ze weten het felle op een fraaie wijze aan het fijngevoelige te koppelen. Hierdoor delen ze geen klappen in het gezicht uit, maar subtiele precisieschoten in het gevoelscentrum. De muziek is grotendeels opgebouwd als een melancholische symfonie, waarbij een deel van de strijkers is vervangen door gitaren.

(…) Het is muziek die alle facetten van de gevoelens die je voor je ouders kunt hebben belichaamt, de woede en de ergernis maar ook de onvoorwaardelijke liefde en het gemis van hun aanwezigheid. Zelden staan muziek en gevoel zo dicht bij elkaar als hier. Een adembenemend en wonderschoon meesterwerk.

Naast Mono met het album For My Parents staat deze week op de menu: Explosions in the Sky (The Earth Is Not a Cold Dead Place), Radiohead (OK Computer), R.E.M. (Automatic For The People), Vangelis (Blade Runner Soundtrack), Mogwai (Atomic), Alan Hovhaness (Symphony No. 22 – City of Light) and Philip Glass (Solo Piano).”

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Saturday / Zaterdag 12.00 – 18.00
Spread the love

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.