22nd Art Rock Show: HFMC

Hasse Fröberg Musical Companion - HFMC

Voor de show gaan we deze week naar Zweden, meer bepaald naar Hasse Fröberg, een van de drijvende krachten achter de Flower Kings. Hasse Fröberg brengt muziek die doet denken aan Yes, Deep Purple, Uriah Heep en Led Zeppelin. Op ons lijstje deze week: Hasse Fröberg Musical Companion (HFMC), Moon Safari (Blomljud), Sunchild (As Far As The Eye Can See), Lis Er Stille (The Collibro), Parzivals Eye (Seventh Hell) and Black Widow (Black Widow III).

Rinco Ennema van ProgPraat: “Het album is zelfs méér dan de moeite waard, het is een plaat geworden die alles heeft om iédere fan van klassieke progrock te bekoren. ‘Ouderwetse prog’ maar gespeeld op zo’n frisse manier dat het lijkt alsof het genre gisteren pas is uitgevonden.

Alles klopt, de gitaren zijn overtuigend, de drums om van te smullen, de toetsenist speelt synths die de liefhebber doen watertanden en de baslijnen komen binnen als warme chocolademelk op een koude winterdag. Een goed voorbeeld van een track waarin alles samenvalt is het epische nummer ‘Pages’, dit onder de bezielende leiding van meneer Fröberg die zelf zijn partijtje ook voortreffelijk meedoet. Ik zou zeggen dat je jezelf tekort doet als je dit album niet aanschaft!”

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Saturday / Zaterdag 12.00 – 18.00
Spread the love

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.