23rd Art Rock Show: Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band

Donderdag 1 juni is het vijftig jaar geleden dat ‘Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band‘ verscheen. Volgens kenners is het hun beste plaats en een van de meest invloedrijke in de muziekgeschiedenis. Commercieel was het een enorm groot succes: van de plaat werden 32 miljoen exemplaren verkocht, een van de best verkochte albums ooit.

Joris Belgers van Trouw: “Wat maakt deze plaat nou zo goed? Als tijdsdocument, aan de ene kant, met alle psychedelica die in juni 1967 de summer of love aftrapte. Maar ook omdat hij een halve eeuw na verschijning absoluut niet gedateerd aanvoelt. Zeker niet in deze versie. Nomden: “Dat komt vooral doordat The Beatles niet zo gewichtig deden over hun muziek. Ze hadden gewoon lol. Ze wilden nieuwe dingen doen. En dit was de tijd dat alles nog vernieuwd kon worden. Dat maakt Pepper zo sterk: niks klinkt normaal.” (…)

“Meer dan een jaar knutselde Giles Martin (47), zoon van de vorig jaar overleden Beatles-producer George Martin, aan de ruwe tapes van de Pepper-sessies. Met als resultaat dat de fab four nu klinken alsof ze vorige week in de studio hebben gezeten.” (…)

“Martin denkt dat vooral Pepper deze behandeling verdient omdat de muziek maar niet oud lijkt te worden. “Dit album is als een foto. De band is gevangen hoe ze toen waren, eind 1966, begin 1967. Er zijn de wildste verhalen over Sgt. Pepper ontstaan, alsof het aan de wereld is geschonken door een bende huppelende, magische eenhoorns. Nee, dit is het verhaal van vier jongens in een opnamestudio, op het hoogtepunt van hun creatieve kunnen.”

Naast The Beatles met Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band (2017, Remixed) hebben we deze week: Covers (Various Prog Artists), The Beatles (Magical Mystery Tour), George Harrison (All Things Must Pass), John Lennon (Imagine), Paul McCartney & Wings (Band on the Run), The Beatles (The Beatles aks White Album) and The Analogues (Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band Live).

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Saturday / Zaterdag 12.00 – 18.00
Spread the love

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.