23rd Art Rock Show: The Burden Of Paradise

Different Light - The Burden Of Paradise

Different Light is een prog band als geen ander en dat mag u best letterlijk nemen. De groep werd opgericht in Malta aan het eind van 1994 door Trevor Tabone, Mark Agius Cesareo, Richie Rizzo en Trevor Catania. Vijf jaar later is de band zo dood als een pier… Fast Forward naar 2008 als medeoprichter van het eerste uur, Trevor Tabone, besluit om de band in Praag, Tsjechië, nieuw leven in te blazen samen met Hynek Kocourek en Petr Lux. Na enkele personeelswissels zag op 29 februari van dit jaar dan eindelijk het album The Burden Of Paradise het levenslicht. En dat album mag er wezen.

Alex Driessen van Prog Wereld: “De totale speelduur van het album is ruim 66 minuten, de drie langere nummers, In The Grand Scheme Of Things, Eternal Return en In Love And War, klokken respectievelijk 28, 14 en 10 minuten. De viermans formatie is overduidelijk beïnvloedt door de tweede generatie progressieve rockbands. Invloeden van Marillion, Riverside maar ook Pendragon en Arena zijn te horen. Ik weet niet zeker of zanger Tabone een native English speaker is, maar zijn vocalen zijn alleszins acceptabel en doen in de verte een beetje denken aan Mariusz Duda (Riverside) en Jon Davison (Yes, Glass Hammer). Het laatste werkje van de heren is een uitstekend album, zeer genietbaar, een absolute aanrader voor de fans van het genre. (…)

Dit album is zeker het sterkste tot nog toe, zowel muzikaal als tekstueel, en laat de uitstekende muzikale- en compositorische kwaliteiten van de band horen gekoppeld aan een heldere, moderne productie. Enig puntje van kritiek is misschien het feit dat het lichtere cross-over en AOR werk zeker niet wordt geschuwd. Maar te allen tijde blijft de band trouw aan melodie en kwaliteit. Malta: twelve points.”

Naast Different Light met het album The Burden Of Paradise staat deze week op de menu: Anathema (A Fine Day To Exit), Tinyfish (Tinyfish), Herd of Instinct (Herd of Instinct), Maserati (Inventions for the New Season) and Porcupine Tree (Coma Divine).

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Saturday / Zaterdag 12.00 – 18.00
Spread the love

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.