24th Art Rock Show: Equations Of Meaning

Tony Patterson - Equations Of Meaning

Deze week openen we met Equations Of Meaning, de nieuwe cd van de zingende multi-instrumentalist Tony Patterson. We hebben het hier over het inmiddels vijfde soloalbum van de man. Tony Patterson is het meest bekend als zanger van de coverband ReGenesis, maar hij maakt naast soloalbums ook muziek voor films en documentaires.

Dick van der Heijde van Prog Wereld: “Er zit een mooie balans in het geheel. Each Day A Colour en Sycophant zijn net iets vlotter dan het meeste materiaal van de plaat en komen dan ook op het juiste moment. De kracht van de elf nummers is dat er zeer vaak iets memorabels gebeurt. Neem de woordloze zang in het epische The Angel And The Dreamer, de prachtige bugelpartijen her en der of de korte gitaarsolo in Sycophant.

Neem de Sting-vibe in Pilgrim, de heerlijk getimede piano in As The Lights Go Out of de lekkere slide van Adrian Jones in het pakkende The Kindest Eyes en hoor het vernuft. Het is ook een album waarbij het gebruik van de drumcomputer zeker niet als storend zal worden ervaren. Sterker nog, het past wel bij het lichtvoetige karakter van de muziek.

Het moet raar lopen als “Equations of Meaning” niet van grote betekenis zal zijn voor Pattersons muzikale carrière. Belangrijk is het dat men het album meerdere luisterbeurten gunt. Pas dan weet de schoonheid van de muziek in te dalen in je hart en daar hoort ze thuis.”

Naast Tony Patterson met het album Equations Of Meaning staat deze week op de menu: Ovrfwrd (Fantasy Absent Reason), Sammal (Myrskyvaroitus), Ave Rock (Ave Rock), Tusmorke (Riset Bak Speilet), The Light Year (Steps To Life) and Pink Floyd (A Saucerful of secrets).

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Saturday / Zaterdag 12.00 – 18.00

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.