25th Art Rock Show: Now We Have a Light

Sanguine Hum - Now We Have Light

Wat zouden we zijn zonder een goede portie Brits flegma? Net als Radiohead komen de heren van Sanguine Hum uit Oxford, en als er enige rechtvaardigheid in de wereld is, wordt Sanguine Hum even groot als de groep van Thom Yorke. Iets speciaal dus… Op de draaitafel deze week: Sanguine Hum (Now We Have a Light), Kwoon (Tales and Dreams), Empyrium (The Turn Of The Tides), DeeExpus (Half Way Home), Nemrud (Journey Of The Shaman), Il Bacio Della Medusa (Discesa Agl’inferi D’un Giovane Amante) and The Watch (Planet Earth?).

Bespreking op daMusic: “Britser dan Sanguine Hum kom je ze overigens zelden tegen. Want hoewel ‘Now We Have Light’ vol staat met even explosief als melodieus songmateriaal, wordt het allemaal met het nodige flegma en understatement gespeeld. Dat laatste is eerder zeldzaam in progressieve rock, en het maakt van Sanguine Hum een des te interessanter exponent.

Was men op ‘The Weight Of The World’ al niet verlegen om zoveel ambitie, dan is dit de Grote Sprong Voorwaarts. Ofschoon elke track op zichzelf staat,  lopen de songstructuren organisch in elkaar over waardoor een concept gesuggereerd wordt. De premisse is erg “silly”: wie de ruggen van katten inbotert, kan macht verwerven! Katten landen immers steeds op hun pootjes, maar toast valt met de boterkant op de grond. ‘Now We Have Light’ wordt zo een studie in de menselijke conditie.”

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Saturday / Zaterdag 12.00 – 18.00
Spread the love

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.