26th Art Rock Show: Desire’s Magic Theatre

Purson - Desire's Magic Theatre

Rosalie Cunningham, een Engelse singer-songwriter, is het brein achter de psychedelische prog band Purson. Dame Cunningham (25!) houdt de touwtjes bijna volledig in eigen handen met het nieuwe album. Ze schrijft al het materiaal en speelt grotendeels alle instrumenten zelf in. Bij het beluisteren van het album ga je zo’n veertig jaar terug in de tijd, maar blijf je met beide benen in deze eeuw. Marije Heida van Never Mind The Hype: ”

Het hele album is te zien als een ode aan de periode waar de progressieve en psychedelische rock onder invloed van de geestverruimende middelen tot een hoogtepunt kwam. Vooral de arrangementen die Cunningham vanuit haar eigen geest muzikaal weet over te brengen treffen hun doel in bijvoorbeeld titelnummer Desire’s Magic Theatre, Mr Howard en I Know. Intro’s, outro’s en intermezzo’s worden gedomineerd door strijkers, blazers, dwarsfluit, piano, noem het allemaal maar op. Het maakt het album compleet en voelt op de één of andere manier warm aan.

Een ander opvallend aspect is, met alle respect, de hoge herkenningsfactor van de meeste nummers. Het lijkt alsof je meedoet aan een popquiz waarbij je een intro moet raden van een nummer. De invloeden van de band en de referenties naar de groten van die periode liggen er behoorlijk dik bovenop. Of het bewust of onbewust is, is alleen te beantwoorden door mevrouw Cunningham herself, maar het zorgt eerder voor een positief gevoel van herkenning dan dat irritatie overheerst. (…)

Van glamrock tot variété: Cunningham en haar bandleden zijn superieur in het smeden van een samenhangend geheel van al deze invloeden uit een ver, maar toch zo grijpbaar verleden. Ze laten zien dat teruggrijpen op klassiekers geen schande is, en dat deze sound anno 2016 nog steeds interessant kan zijn.”

Naast Purson met het album Desire’s Magic Theatre staat deze week op de menu: Tusmorke (Fort Bak Lyset), Opeth (Blackwater Park), David Maxim Micic (Eco), Black Widow (Black Widow III), The Flower Kings (Back In The World Of Adventures) and IQ (Subterranea).

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Saturday / Zaterdag 12.00 – 18.00
Spread the love

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.