27th Art Rock Show: The unquiet Sky

Arena - The unquiet Sky

Dit jaar viert de Britse Neoprog band Arena zijn 20-jarige bestaan. In die twintig jaar bracht de band zeven studioalbums uit, waarvan er een aantal zeker in aanmerking komen als klassiekers… Naast deze neoprog klassieker in wording, hebben we op onze wekelijkse lijst: Arena (The unquiet Sky), Aethellis (Northumbria), Ske (1000 Autunni), Opeth (The Roundhouse Tapes), Pinkroom (Unloved Toy) and Nostradamus (Testament).

Dirk de Boer van Zware Metalen: “The Unquiet Sky is, naar mijn bescheiden mening, een album dat met gemak de vergelijking met het door velen als voorlopig hoogtepunt aangewezen The Visitor kan doorstaan. (…)

Over de gehele linie is dit conceptalbum sterk. Slechts halverwege verslapt mijn aandacht, maar vanaf het titelnummer ben ik weer volledig bij de les. Noemt het nostalgie, maar de tranen springen mij in de ogen bij de prijspakker van dit album. How Did It Come To This?. Eentje in de categorieThe Hanging Tree, maar dan nog een tikkie beter. Niet alleen verkent Manzi hier alle hoeken van zijn stembereik, de gitaarsolo is werkelijk om je vingers bij af te likken. Vooral de tweede helft van de solo doet sterk denken aan die van Forgotten Sons van Marillion. Heerlijk.”

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Saturday / Zaterdag 12.00 – 18.00
Spread the love

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.