28th Art Rock Show: Folklore

Big Big Train - Folklore

Brexit of niet, Big Big Train (BBT) is een van de betere Britse progressive rockbands. De groep heeft een lange geschiedenis (jaren tachtig) uit de omgeving van Bournemouth, Engeland. Big Big Train is te “big” geworden voor de Britse eilanden en staat voor de grote doorbraak op het Europese vasteland. In de actuele progrock kennen we geen groep die deze erkenning meer verdient.

Christoph Lintermans van daMusic: “De titel van het negende studioalbum geeft heel goed aan in welke richting de trein voort dendert. Meer dan ooit werden aanknopingspunten gezocht in de geschiedenis en muziek van het Engelse volk. Welluidende koperblazers en melancholische strijkers zijn prominent aanwezig. En met violiste Rachel Hall heeft de band zelfs een “fiddler on the roof” in de gelederen. De line-up is een octet geworden. Maar dé ster van het album is zanger David Longdon.

Opnieuw opent men de schatkamer van volksverhalen en pastorale lyriek. In de titelsong gaat men daarvoor terug naar de oudste sagen, die mondeling werden doorverteld en op muziek gezet. De oervaders en oermoeders worden geprezen voor de wijsheid waarmee zij de erfenis hebben veilig gesteld. BBT ziet het als een morele plicht om hun boodschap door te geven. ‘Folklore’ is niets minder dan de geloofsbelijdenis van de band geworden.”

Naast Big Big Train met het album Folklore staat deze week op de menu: Mystery (One Among the Living), White Willow (Terminal Twilight), Egoband (Trip in the Light of the World), Anekdoten (A Time of Day) and Angra (Temple Of Shadows).

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Saturday / Zaterdag 12.00 – 18.00
Spread the love

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.