29th Art Rock Show: A Spark In The Aether

The Tangent - A Spark In The Aether

Ruim tien jaar geleden sloeg het eerste Tangent album in ons prog universum in als een bom. De combinatie van Canterbury van Tillison en de enerzijds weidse en anderzijds zeer lichtvoetige symfonische rock van The Flower Kings leverde een fantastisch virtuoos, maar ook gevarieerd album op dat zijn weerga in de prog niet kende. Naast The Tangent met A Spark In The Aether hebben we op onze wekelijkse lijst: Mice On Stilts (An Ocean Held Me), Ne Obliviscaris (Portal of I), Ingranaggi della Valle (In Hoc Signo), Metamorfosi (Inferno) and Therion (Live In Midgard).

Math Lemmen van Prog Wereld:”Tillison wilde met dit nieuwe album terug naar de sfeer van het eerste Tangent album: de positieve en uitbundige vibe. In hoeverre is hij daar in geslaagd? Die uitbundige vibe wordt ontegenzeggelijk neergezet door de fantastische ritmetandem Reingold/Ågren. Wat een swing, wat een drive!

Het moet een feest zijn om zulke muzikanten in huis te hebben. Het toetsenwerk is met vlagen virtuoos en catchy, vooral in de eerste twee nummers. Het gitaarwerk van Luke Machin is sterk, maar te vaak op de achtergrond. Geef die man wat meer ruimte, dat komt de variatie ten goede.”

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Saturday / Zaterdag 12.00 – 18.00
Spread the love

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.