2nd Art Rock Show: The Similitude Of A Dream

De vorige plaat besloot Neal Morse dat het tijd werd voor een vaste begeleidingsband. En dat laat zich ook voelen op The Similitude Of A Dream: het enthousiasme spat eraf!

Rik van Metalfan.nl: “Met The Grand Experiment lukte het Morse voor het eerst om de teugels iets te laten vieren en met gelauwerde muzikanten als Randy George, Mike Portnoy, Eric Gillette en Bill Hubauer ook echt als een volwaardige band te opereren. Datzelfde geldt nóg meer voor The Similitude Of A Dream, dat verdeeld over twee schijven ruim honderd minuten klokt. (…)

Het enthousiasme is goed hoorbaar en het mag gerust gesteld worden dat dit album zich qua omvang, ambitie en creativiteit kan meten met het fantastische Testimony-tweeluik en het Question Mark-album. De diversiteit is bovendien enorm groot: van herkenbare, maar daarom niet minder spetterende instrumentale ouvertures en frisse, songgerichte prog-nummers (Makes No Sense, So Far Gone) tot complexere tracks (het naar Spock’s Beard neigende Slave To Your Mind, het vurige Confrontation en het daarop volgende The Battle). (…)

Zoals altijd staan de muzikale kwaliteiten van Morse en consorten buiten kijf. De souplesse waarmee gemusiceerd wordt, de gepassioneerde, vaak ontroerende zang van Morse en het gemak waarmee beklijvende refreinen en melodieën worden geproduceerd – het zijn zaken waar veel bands gekmakend jaloers op zouden worden. The Similitude Of A Dream staat er vol mee. Maar de grootste verdienste is nog wel dat dit dubbelalbum je als luisteraar zodanig meesleept dat de plaat voorbij is voor je er erg in hebt.”

Naast de Neal Morse Band met het album The Similitude Of A Dream hebben we deze week: Dream Theater (Awake), Kate Bush (Hounds Of Love), Mario Panseri (Adolescenza), Arena (The Visitor) and Yes (Fragile).

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Saturday / Zaterdag 12.00 – 18.00
Spread the love

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.