30th Art Rock Show: Disconnected

Airbag - Disconnected

Perfectie bestaat. En daar is de Noorse band Airbag voor verantwoordelijk … De nieuwe schijf van de groep heet Disconnected en telt slechts zes nummers. Maar wel zes nummers met een waarin iedere muzieknoot precies op de juiste plaats is beland die het best beluisterd kunnen worden met alle deuren op slot, het licht gedimd en het volume op maximaal.

Maurice van der Zalm van RockPortaal.nl: “Nu wist ik al na het vorige album The Greatest Show On Earth en het solo-album van gitarist Bjørn Riis dat Airbag wat in zijn mars had, maar op Disconnected overtreffen ze zich vele malen. De stijl valt het beste te omschrijven als progressieve rock en je moet het dan zoeken in de hoek van Riverside en Saybia.

Evenals het vorige album heeft dit album ook een centraal thema: de vervreemding van het individu in zijn eigen maatschappij, terwijl diezelfde maatschappij wel allerlei verwachtingen neerlegt bij het individu. Verwachtingen waaraan niet meer voldaan kan worden. Een zwaar thema dat echter verpakt zich in prachtige, melancholische, krachtige, sferische muzikale landschappen.(…)

Een idee dat ik iedere keer heb wanneer het album eindigt. Ik blijf het album daarom maar draaien en iedere keer weer word ik getroffen door de schoonheid ervan. Een juweel, maar dan wel een perfecte.”

Naast Airbag met het album Disconnected staat deze week op de menu: Corvus Stone (Corvus Stone), Jakob (Sines), Quaterna Requiem (O Arquiteto), Riverside (Second Life Syndrome) and Fair To Midland (Fables From A Mayfly: What I Tell You Three Times Is True).

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Saturday / Zaterdag 12.00 – 18.00

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.