31st Art Rock Show: The Rain

Kristoffer Gildenlöw - The Rain

Kristoffer Gildenlöw, bekend als de voormalige bassist van Pain of Salvation, presenteert deze week zijn nieuwe album op Radio 68. In tussentijd heeft Kristoffer, inmiddels woonachtig in Nederland, zich een plek verworven als sessiemuzikant. Het grappige is dat zowel Kristoffer als broer Daniël met Pain Of Salvation, eenmaal niet meer samen musicerend, min of meer dezelfde ontwikkeling doormaakten.

Eric van den Bosch van RockPortaal.nl: “Vermoedelijk zal Gildenlöw zelf zeggen dat dat er helemaal niet toe doet, en gelijk heeft ‘ie. Of het nou rock is of pop, of het progressief is of niet, samen met bijvoorbeeld Fredrik Hermansson (toetsen, ex-Pain of Salvation), Lars Erik Asp (drums, Gazpacho) en Paul Coenradie (gitaar, Valentine), maar ook strijkers als viool en cello, worden keer op keer composities in lagen opgebouwd, waarbij het bescheiden aantal noten omgekeerd evenredig is aan de melancholie die ze oproepen.

De dynamiek wordt bewaakt met stukken als de opbouw naar een climax in “Peripheral Memory”, koorzang(!) in “In The Evening” en het bluesy begin – je waant je even honderd jaar geleden in het Zuiden van de Verenigde Staten – van “Drizzle”. Dat is wat mij betreft ook het mooiste nummer van de hele plaat. Liefhebbers van bands als Gazpacho en iamthemorning en ja, ook Pain Of Salvation, zullen veel herkennen in de muziek op The Rain, terwijl Gildenlöw er met zijn fraaie bronzen stemgeluid een heel eigen draai aan geeft.

Net als Rust is The Rain een album dat je in zijn geheel moet beluisteren. Het is bovendien een perfect geproduceerd album dat alleen maar mooier wordt naarmate je er nauwkeuriger naar luistert. TV en smartphone uit, fluitende vogels op mute en alle aandacht op The Rain. Kippenvel!”

Naast Kristoffer Gildenlöw met het album Disconnected staat deze week op de menu: Breaking Orbit (The Time Traveller), Beardfish (Sleeping in Traffic: Part Two), Pain of Salvation (Be), Jinetes Negros (Tawa Sarira) and Santana (Abraxas).

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Saturday / Zaterdag 12.00 – 18.00
Spread the love

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.