33rd Art Rock Show: One with the Universe

Het Duitse Samsara Blues Experiment is vooral bekend van debuutalbum en YouTube-hit Long Distance Trip. One With The Universe is een combinatie van het beste van het voorgaande werk, alsook een product van spirituele en instrumentale vooruitgang.

Carry’s Music Machine review: “Het album start met “Vipassana” en daarin hoor ik de band een bijna 11 minuten durende schitterende stevige progressieve rock song spelen, die hard- en spacerock invloeden en enkele prima tempowisselingen heeft.

Daarna schotelt de band me “Sad Guru Returns” voor en krijg ik een heerlijk stevig instrumentaal stonerrock nummer in een gemiddeld tempo te horen, waarna de band “Glorious Daze” ten gehore brengt en ik een fantastische progressieve rock song te horen, die licht psychedelische invloeden en wisselende tempo’s heeft.

Dan zet Samsara Blues Experiment me het titel nummer “One With The Universe” voor en hoor ik een verrukkelijke mix van progressieve rock, spacerock en stoner, die in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt en enkele subtiele tempowisselingen bevat (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie).

In het laatste nummer, dat Eastern Sun & Western Moon” heet, laat de band me nogmaals genieten van een geweldige stevige rock song, die diverse tempowisselingen heeft.

“One With The Universe” van Samsara Blues Experiment is een heerlijke plaat, die 5 uitstekende progressieve rock nummers bevat, waar ik met plezier naar geluisterd heb en ik kan deze schijf dan ook van harte aanbevelen aan een ieder, die van dit genre houdt.”

Naast Samsara Blues Experiment met One with the Universe hebben we deze week: Seconds Before Landing (Seconds Before Landing 2), All Them Witches (Sleeping Through the War), Monarch Trail (Skye), Quasar Lux Symphoniae (The Enlightening March of the Argonauts), No-Man (Together We’re Stranger) and Vespero (Droga).

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Saturday / Zaterdag 12.00 – 18.00
Spread the love

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.