35th Art Rock Show: Leaves

Nine Stones Close - Leaves

Nine Stones Close komt 4 jaar na het verschijnen van ‘One Eye On The Sunrise’ met zijn langverwachte nieuwe album: ‘Leaves’. Nine Stones Close is een internationaal gezelschap, bestaande uit Nederlandse, Engelse en Ierse muzikanten. Adrian Jones, die Nine Stones Close een jaar of acht geleden in eerste instantie opricht als een soloproject. Het komt er dus op neer dat deze club uit zeer ervaren muzikanten bestaat.

Jeroen van Metalfan.nl: “Die songs liggen in het vaarwater van de oude, vertrouwde Britse neo-proggroepen als Pendragon, IQ en Marillion. Zij het een stuk steviger en moderner. Zo nu en dan zijn er wat zijstapjes naar het geluid van Porcupine Tree, Riverside en zelfs Soundgarden. Of die invloeden allemaal bewust in de muziek zijn geslopen, weet ik niet en het doet er eigenlijk ook niet toe. Wel is duidelijk dat deze mannen prima kwaliteit leveren.

De vijf vrij lange tracks staan bol van de contrasten. Melodie en stevig rockende partijen houden elkaar uitstekend in evenwicht. Met name de wisselwerking tussen keyboard en gitaar is ideaal. Zodoende groeien nummers als Goldfish en Spoils uit tot sprankelende meesterwerkjes, die zo nu en dan lekker tegen metal aan schurken.

Dure tijden dus voor de liefhebber van een potje vooruitstrevende rockmuziek. Want Leaves mag er gewoon zijn. Nieuwe paden verkent de groep misschien niet, maar de uitvoering en nummers zijn van een geweldig niveau.”

Naast Nine Stones Close met het album Leaves staat er deze week op de menu: Mondo Drag (Holy Spirit), Murky Red (Time Doesn’t Matter), Jet Black Sea (The Path of Least Existence), and Steve Hackett (Genesis Revisited II).

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Saturday / Zaterdag 12.00 – 18.00

http://www.hackettsongs.com

Spread the love

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.