35th Art Rock Show: Stardust Rituals

Met ‘Stardust Rituals’ is het Duitse Electric Moon toe aan de release van zijn vijfde langspeler. Electric Moon uit Fulda, Hessen, Duitsland, ontstond toen multi-instrumentalist Sula Bassana – gitaren, effecten en orgel, ging samen spelen met Komet Lulu – basgitaar, effecten en zang en Berni – drums.

Bespreking van Carry’s Music Machine: “Het eerste nummer van het album heet “The Loop” en hierin hoor ik de band een fantastisch psychedelisch nummer spelen, dat een rustig tempo heeft en halverwege verandert in een schitterend stukje acid rock, waar meer snelheid in zit. (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)

Daarna volgt “Stardust (The Picture)”, waarin de band een schitterend stonerrock nummer speelt, dat in een niet al te hoog tempo ingezet wordt, een hypnotiserend ritme bevat en langzaam iets meer vaart lijkt te krijgen, doordat het gitaarspel heftiger wordt.
Dan schotelt Electric Moon me “Astral Hitch Hike” voor en krijg ik een geweldig lekker psychedelisch nummer te horen, waarin de sitar een belangrijke rol speelt.

In het laatste nummer, “(You Will) Live Forever Now” laat de band me genieten van een verrukkelijk rustig startend psychedelisch nummer, waarmee de band me in een lichte trance brengt, om na een minuut of 10 het tempo te veranderen en me een heerlijk stuk hypnotiserende psychedelische krautrock voor te schotelen, waarin het gitaarspel heftiger wordt en de muziek richting acid rock gaat, om vervolgens in een niet al te hoog hypnotiserend tempo afgesloten te worden.

Stardust Rituals” van Electric Moon bevat 4 fantastische nummers, waarmee de band me 45 minuten aan mijn stoel gekluisterd heeft weten te houden en ik kan elke liefhebber van acid rock, hypnotiserende en psychedelische muziek, dit meesterwerk dan ook ten zeerste aanraden.”

Naast Electric Moon met Stardust Rituals hebben we deze week: Sula Bassana (Organ Accumulator), The Split Thing (Vespero & Zone Six), The Papermoon Sessions (Papir Meets Electric Moon), Oresund Space Collective (Slip Into The Vortex), Interkosmos (Interkosmos) and Vibravoid (Void Vibration).

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Saturday / Zaterdag 12.00 – 18.00

 

Spread the love

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.