37th Art Rock Show: Neither in Heaven

Huis - Neither in Heaven

Elk jaar duikt er wel band op die vanuit het niets met een kanjer van een album op de proppen komt. In 2014 was dat zonder twijfel het Canadese band Huis. Na een eerste luisterbeurt kun je echter direct concluderen dat de band zicht uitstekend heeft ontwikkeld.

Maarten Goossensen van Prog Wereld: “Wat de band ons op dit schijfje voorschotelt is neoprog van het lekkerste soort. Een pakkende smeltkroes van alles wat dit genre mooi maakt. Als referentie kun je denken aan bands als Mystery, Marillion (beginperiode), Clepsydra, Silhouette, Knight Area (beginperiode) en IQ. Lekker meeslepend en vol emotie. De zang van Sylvain Descôteaux is erg sterk. Vooral die passages waarin zijn stem gedubbeld wordt zijn geweldig. Luister maar naar Even Angels Sometimes Fall. Hierin hoor je meteen ook weer de meerwaarde van toetsenist Johnny Maz die er ingetogen zalig op los soleert.

Op dit album pakt de band geweldig uit met slepende gitaarsolo’s, van die grootse toetsenmuren, golven Mellotron, ronkende baspedalen en heerlijke tempowisselingen. Maar nergens vliegt de band uit de bocht. Steeds weer weet de band de juiste balans te vinden en waarin de song centraal blijft staan. En dat is misschien wel het meest sterke onderdeel van dit zilveren pareltje.

Daar waar bands als Arena, Pendragon en Knight Area de echte neoprog steeds meer loslaten, bewijst Huis dat het genre nog steeds springlevend is. De band staat na twee uitstekende albums als een huis in het neoprog genre.”

Quiet Human - Leaders To The Starry Skies

We hebben deze week uitzonderlijk ook een tweede band die we aan u willen: de Franse groep Quiet Human met het album Leaders To The Starry Skies. De band uit Marseille speelt space rock groep van de bovenste plank. De groep heeft bijna twee jaar aan het album gewerkt. Een bespreking in kunt u hier lezen.

Naast deze twee bands hebben we dit keer op het menu: Maat Lander (The Birth Of Maat’s Galaxy), Kotebel (Omphalos), Ozric Tentacles (Arborescence), Anekdoten (From Within) and Vespero (Foam).

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Saturday / Zaterdag 12.00 – 18.00
Spread the love

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.