38th Art Rock Show: Oracle

Voor wie Mayra Orchestra nog niet kent, zou het makkelijk zijn om deze band te omschrijven als Kingfisher Sky of Epica zonder de elektrische gitaren. Die zijn hier inderdaad ingeruild voor violen, een hoorn, een trombone en een harp, maar met die omschrijving doe je deze prog-pop-band tekort.

Filip van der Linden van Rockportaal.nl: “Oracle is reeds het tweede album van Maartje Dekker en Christiaan Bruin. In 2013 maakten ze reeds World Of Wonder. Met Oracle gaan ze verder op de ingeslagen weg: dromerige en mooi in laagjes opgebouwde popmuziek met een paar new age-elementen. Het verhaal gaat deze keer over het mysterieuze figuurtje Tahti dat op zoek gaat naar het paradijs dat het in zijn/haar dromen heeft gezien. Elk nummer is een deel van het verhaal, maar evengoed een verhaal op zich. Dankzij het knappe artwork kan je je ook een beeld vormen van het verhaal.

Bij de eerste nummers, van A New Skin tot Into Your Heart, ligt de nadruk op lichtvoetige pop met de nadruk op klassieke instrumenten. Vanaf Edge Of The World wordt de sfeer dreigender en donkerder, met meer drums en – dan toch – af en toe eens een elektrische gitaar op de voorgrond. Dit deel levert de meeste hoogtepunten op: Rulers is prog van de zuiverste soort en in The Other Side zit een bijna tastbare droefnis. Andere kleppers zijn Stormhorses en het afsluitende, bitterzoete Everything In It’s Place.

Dit Oracle is een mooi opgebouwd paradijsje met de prachtige stem van Maartje Dekker als middelpunt. Voor prog-pop bestaat misschien nog geen groot publiek, maar als één band hierin verandering kan brengen, dan wel Mayra Orchestra.”

Naast Mayra Orchestra met Oracle hebben we deze week: The Tangent (The Music That Died Alone), Litmus (You Are Here), The Samuel Jackson Five (Easily Misunderstood), Lonely Robot (The Big Dream) and Logos (L’ Enigma Della Vita).

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Saturday / Zaterdag 12.00 – 18.00
Spread the love

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.