39th Art Rock Show: Theories of Flight

fates-warning-theories-of-flight

Wie houdt van sterke composities vol met mooie, melodische progmetal is deze week bij ons aan het goede adres. De groep die we aan u voorstellen is niemand minder dan Fates Warning. De groep behoort samen met Queensrÿche en Dream Theater tot de grondleggers van de progressieve metal als genre.

Martijn Doornekamp van Zwaremetalen.com: “Fates Warning. De band die al albums uit bracht toen hedendaagse giganten als Dream Theater, Opeth en Symphony X nog in een garagebox stonden te oefenen, maar gek genoeg nooit de wereldfaam kreeg die genregenoten wel wisten te behalen. Natuurlijk, al sinds de vroege eighties hebben de Amerikanen een solide fanbase, maar zo groot als die van bijvoorbeeld concullega Queensrÿche werd deze nooit. En dat is eigenlijk gek, aangezien Fates Warning met deze twaalfde langspeler eens te meer bewijst progmetal van de allerbovenste plank te leveren.

Of het nu gaat om rustige kabbelende postrock, muren van misselijkmakend dissonante gitaren of duizelingwekkend snelle riffs en solo’s in twaalf verschillende toon- en maatsoorten, de band onder leiding van meestergitarist Jim Matheos levert ze zonder dat het haar enige moeite lijkt te kosten. Met twee nummers op de plaat met een speelduur van meer dan tien minuten staan er, zoals we mogen verwachten van een beetje prog-act, gelukkig ook weer live-klassiekers in de dop op Theories of Flight.

Naast Fates Warning met het album Theories of Flight hebben we deze week: Arcane (Chronicles Of The Waking Dream), Sieges Even (The Art of Navigating by the Stars), Rush (A Farewell To Kings), Hidria Space Folk (Symbiosis), Green Carnation (Light of Day, Day of Darkness) and Uriah Heep (Look At Yourself).

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Saturday / Zaterdag 12.00 – 18.00

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.