3rd Art Rock Show: Years In The Garden Of Years

Deze week pakken we uit met een Amerikaanse band: Edensong. Edensong is een progressieve rock band uit New York en bestaat sinds 2004. Het debuutalbum, The Fruit Fallen, uit 2008, in combinatie met de vele optredens, heeft ervoor gezorgd dat Edensong al over een schare lovende fans kan beschikken. In 2011 werd begonnen aan een tweede album dat nu, zo’n vijf jaar later, klaar is en de titel Years In The Garden Of Years heeft meegekregen.

Edwin Knip van Rockportaal.nl: “Maar nu is het eindelijk daar, ruim zeventig minuten progrock van de bovenste plank, verdeeld over tien nummers. Een bizarre en ingenieuze mix van klassiek en rock. Externe invloeden zijn duidelijk herkenbaar, het is soms bijna een mix van Supersister, Mike Oldfield, Jethro Tull, Yes en Genesis. Maar Edensong brengt het wel op een heel eigen manier.

Elk nummer is goed doordacht en is muzikaal een genot om naar te luisteren. Ook tekstueel is het een album om je in te verdiepen. Er staat nog een ander instrumentaal nummer op het album, Chronos, dat ruim negen minuten duurt. Ook hier weer de overschakeling van diverse melodielijnen die het geheel zo aantrekkelijk maken. Voor de liefhebber is dit album een must. En voor de nieuwsgierige luisteraar zeker een luisterbeurt waard.”

Naast de Edensong met het album Years In The Garden Of Years hebben we deze week: A.C.T. (Imaginary Friends), Myster Mobius (Myster Mobius), Bubu (Anabelas), Bronze Fawn (Life Among Giants), Jethro Tull (A Little Light Music) and Gentle Giant (In A Glass House).

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Saturday / Zaterdag 12.00 – 18.00
Spread the love

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.