40th Art Rock Show: A Dream of Lasting Peace

Siena Root is een Zweedse rockband uit de omgeving van Stockholm die teruggrijpt naar de muziek zoals die in de jaren zestig en zeventig veelvuldig gemaakt werd. Hun mix van (hard) rock, blues en psychedelica heeft tot op heden reeds een zestal studio-albums opgeleverd. Na een pauze van een kleine drie jaar, is het tijd voor nummer zeven getiteld ‘A Dream Of Lasting Peace’.

Lords of Metal review: “Invloeden van Uriah Heep, Wishbone Ash en Deep Purple zijn veelvuldig aanwezig binnen het materiaal van Siena Root en liefhebbers van die bands moeten deze nieuwe plaat dan ook zeker eens aan een luistertest onderwerpen. Het song materiaal is zeker de moeite van het beluisteren waard en wordt gedragen door de keyboards van Erik Petersson en de gitaarpartijen van Matte Gustafsson, terwijl zanger Samuel Björo alle gelegenheid krijgt om zijn zangkunsten te etaleren.

Dat levert een zeer genietbaar plaatje op met mijns inziens ‘The Piper Won’t Let You Stay’, ‘Empty Streets’ en ‘The Echoes Unfold’ als beste voorbeelden hiervan. Het valt op dat de revival van de jaren zeventig muziek steeds grotere vormen aan begint te nemen, maar zolang men dat op een dusdanige smaakvolle manier doet als Siena Root hoor je mij niet klagen hierover.”

Naast Siena Root met A Dream of Lasting Peace hebben we deze week: Oresund Space Collective (Different Creatures), Vibravoid (Delirio Dei Sensi), La Ira de Dios (Archaeopterix) and Dragonwyck (Dragonwyck).

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Saturday / Zaterdag 12.00 – 18.00
Spread the love

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.