41st Art Rock Show: The Prelude Implicit

kansas-the-prelude-implicit

De Amerikaanse progressieve rockformatie Kansas heeft ook al weer zo’n meer dan veertig jaar achter de kiezen in het muziekwereldje. De albumhoes stelt een feniks voor die uit zijn as herrijst… Stany Criel van Amped-Up: “Het album opent met With This Heart, een leuk folk geïnspireerd deuntje dat wat aanleunt bij het huidige werk van de Zweedse progressieve folk-fusion-rockband Kaipa. Maar het wordt veel beter dan dit met vooral de echte, onvervalste progtracks Visibility Zero, het toch wel voor deze band vrij heavy Rhythm In The Spirit en het meest naar de 70’s sound van Kansas neigende The Voyage Of Eight Eighteen. Laatstgenoemd nummer vormt dan ook het absolute hoogtepunt van deze schijf en weerspiegelt volledig waar deze band voor staat : ingenieuze melodievoering, mooie harmonische wendingen en technisch vakmanschap zonder al te complexe vormstructuren tentoon te moeten spreiden. Voorwaar een nummer dat weer eens mijn ziel weet te raken.

Ook de balladeliefhebber komt weer mooi aan zijn trekken met The Unsung Heroes, een eerbetoon aan de onopvallende helden van elke dag en het emotionele, akoestische Refugee met zijn prachtige vocale harmonieën. The Prelude Implicit besluit met het instrumentale Section 60, een ode aan de mannen en vrouwen in uniform (het blijven uiteindelijk Amerikanen) dat naar het einde toe op een martiaal drumritme uitsterft.

The Prelude Implicit is een schijfje waar met hart en ziel werd aan gewerkt en toont ons een band die met hernieuwd elan en een frisse portie energie weer het beste van zichzelf weet te geven. Sowieso een must have voor de Kansas-fan maar ook de liefhebber van een stukje prog in het genre vanKaipa, Spock’s Beard, Flying Colors en Neal Morse zullen deze met open armen ontvangen.”

Naast Kansas met het album The Prelude Implicit hebben we deze week: Satellite (Into The Night), Fright Pig (Out of the Barnyard), Atlas (Bla Vardag), Jumbo (DNA), Spheric Universe Experience (Mental Torments) and Russian Circles (Memorial).

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Saturday / Zaterdag 12.00 – 18.00

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.