42nd Art Rock Show: F.E.A.R

marillion-f-e-a-r

Marillion is een van de bands die geen nadere introductie behoeft voor de lezers. De godfathers van de neoprog zijn al zeer lang en erg goed bezig. Hun nieuwste plaat F.E.A.R is opnieuw een hoogtepunt.

Paul Van de gehuchte van Dark Entries: “Zoals bij elke band heeft ook Marillion zijn voor- en tegenstanders. Misschien nog iets meer uitgesproken, net om die eigengereide en koppig aangehouden koers. Eenmaal fan ben je dat voor het leven. Marillion brengt prachtig georkestreerde, progressieve rock, verfijnd, rijk gestoffeerd, soms ingewikkeld, niet voor de hand liggend, breed uitgesponnen, maar vooral mooi en pakkend om naar te luisteren. ‘F E A R’ telt slechts vijf composities. Behalve ‘Living In F E A R’ en ‘White Paper’ zijn ze opgedeeld in verschillende segmenten.

Een concept dat voor breuklijnen zorgt en de songs een meer compacte vorm geeft, ook al overschrijden die drie nummers de kaap van vijftien minuten. ’F E A R’ is Marillion hun achttiende langspeler. Op zich al een indrukwekkend feit, doch ook slechts een volgende episode. Wel een album dat je helemaal opeist, maar ook veel teruggeeft. Veel meer kun je niet verlangen.”

Naast Marillion met het album F.E.A.R hebben we deze week: Arena (Contagion), Los Jaivas (Alturas de Machu Picchu), Camel (Harbour Of Tears), Silhouette (Moods) and Il tempio delle clessidre (Alienatura).

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Saturday / Zaterdag 12.00 – 18.00

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.