42nd Art Rock Show: Skyline

Barock Project - Skyline

Deze week stellen we een Italiaanse band aan u voor. Barock Project is het geesteskindje van de uitermate virtuoze toetsenist Luca Zabbini, de man die z’n kunde constant koppelt aan een grote dosis smaak. De band maakt drie uitstekende albums maar de echte klapper blijft uit… In 2014 treden drummer Eric Ombelli en gitarist Marco Mazzuoccolo toe tot de band. Wat een simpele mutatie lijkt, blijkt een gouden greep…

Dick van der Heijde van Prog Wereld: “Een jaar later verschijnt de welverdiende klapper. ‘Skyline” is de naam. We horen de perfecte bezetting om bovengenoemd doel te realiseren en niet alleen dat, tevens is er een gastrol voor een violist/cellist waardoor de barok elementen van de plaat erg fraai naar voren komen. Ook is het een troefkaart dat zanger/fluitist Vittorio De Scalzi van New Trolls in één nummer z’n bijdrage levert. (…)

Voor de neoprog getinte toetsenriedel mag je me trouwens altijd wakker maken. Dat laatste geldt uiteraard voor het gehele album. ‘Skyline’ is buitengewoon genietbaar en laat het geen moment afweten. Het zijn dit soort cd’s die de wereld van de progressieve rock z’n bestaansrecht geven.”

Ook nog op de playlist: Barock Project (Skyline), Dice (Within vs. Without (Next Part), Anima Dominum (Tempus Stetisse), Planet X (Moonbabies), and Biglietto Per L’Inferno (Biglietto Per L’Inferno).

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Saturday / Zaterdag 12.00 – 18.00
Spread the love

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.