43rd Art Rock Show: Sonic Travelogue

Progression By Failure - Sonic Travelogue

Onder de ironische naam ‘Progression By Failure’ verscheen enkele jaren geleden het gelijknamige debuut van de Franse toetsenist Nicolas Piveteau. Opvolger ‘Sonic Travelogue’ is wat het zegt te zijn: een reisverslag in geluid.

Christoph Lintermans van The Prog Circle: “Dit project is Piveteaus visie op progressieve muziek, waarin de Fransman een breed panorama van kracht en emotie ambieert. De songs zijn melodieus, maar werden geïnjecteerd met powerriffs (Drayen LaBie) en stevig geslagen drums (Mike Saccoman). Dat klinkt cliché, maar de functioneel spelende Piveteau weet wanneer hij op zijn keyboards moet uitpakken en intomen. (…)

Voor de beste songs op ‘Sonic Travelogue’ moeten we tot het einde wachten. Het uitsluitend uit toetsen opgetrokken Autumn Mood is een parel. In The End of Sonic Vibrations mag gitarist Drayen LaBie eindelijk als solist schitteren, waarop een indrukwekkende climactische eindsequentie volgt. Hopelijk krijgen we op een volgende plaat meer van dat.”

Ook nog op de playlist: Progression By Failure (Sonic Travelogue), Brežnev Fun Club (Il Misantropo Felice), Walking With Strangers (Terra), Casualties of Cool (Casualties of Cool), Triangle (Square The Circle) and Redemption (Snowfall On Judgment Day).

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Saturday / Zaterdag 12.00 – 18.00

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.