44th Art Rock Show: Travelog

Kinetic Element - Travelog

Het was lang wachten, maar dan heb je ook wat. Kinetic Element heeft het album ‘Travelog’ uitgebracht en wij mochten luisteren. Jullie ook. De band klinkt een beetje in de stijl van Emerson, Lake & Palmer, Yes, Asia en Genesis. Filosofische teksten, spiritueel zelfs soms, in een neo/symfonisch jasje.

Rinco Ennema van ProgPraat: “De band gaat al een poosje mee in de (prog)rockwereld en werd in 2006 geformeerd om het solowerk van Mike Visaggio (oprichter, toetsenist) met de titel ‘Starship Universe’ te spelen. Nu heeft Visaggio samen met gitarist Todd Russel nieuwe muziek geschreven die samen met mede-oprichter en drummer Michael Murray uitgewerkt werd tot vijf stukken waarvan alleen de eerste al dik twintig minuten duurt. De laatste duurt ook meer dan achttien minuten en de drie die er tussen zitten tikken allemaal zowat de tien minuten aan. Met recht ‘klassieke’ prog te noemen wat dat betreft, zeg maar.

Maar kan het dat predikaat ook aan qua kwaliteit van het materiaal? Ik denk het wel. Voor de liefhebbers van deze stijl hebben Mike Visaggio (keyboards), Michael Murray (drums), Todd Russell (elektrische en akoestische gitaar) en Mark Tupko (bas) een verdraaid leuk album gemaakt ondanks het feit dat het nog niet meeviel om een goeie vocalist te regelen, Dimetrius LaFavors van Odin’s Court had drie nummers opgenomen maar kwam toen in de knoei met het schema van zijn eigen band waarna Mike Florio werd gevraagd voor de laatste twee.”

Ook nog op de playlist: Kinetic Element (Travelog), Sad Minstrel (The flight of the Phoenix), Pain of Salvation (The Perfect Element), Second Sign (Second Sign), Guapo (Five Suns) and Metamorphosis (After All These Years).

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Saturday / Zaterdag 12.00 – 18.00

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.