45th Art Rock Show: Black Science

Vijf mannen die een paar keer per week jammen. Deze jamsessies leidde tot een aantal songs en die songs leidde tot een prog rockband Machines Dream. De Canadese band heeft zich laten beïnvloeden door Porcupine Tree, Marillion en Blackfield.

Review van Rock Affairs: “Dat kun je ook horen in de muziek, echter zijn ze geenszins aan het kopiëren geslagen; ze gebruiken die inspiratiebronnen enkel als basis voor de rocksoep die ze maken en waarvoor ze heel veel eigen ingrediënten gebruiken.

Dat resulteert in een lekkere sound, spannend maar toegankelijk en met elementen van zowel klassieke prog als neo-prog en symfonische delen. Acht nummers, waarvan er maar liefst vier langer dan acht minuten duren, met als koploper qua speelduur het nummer ‘Weimar’ van meer dan tien minuten. Nu zegt de speelduur natuurlijk niet altijd iets over de kwaliteit van de muziek, maar ik ga doorgaans geen tien minuten naar rotherrie luisteren en in het geval van deze nummers heb ik ze met liefde en plezier volledig uitgezeten en de boel nog op ‘repeat gezet ook.

Ik vind ‘Black Science’ een lekker album, ondanks de titel die toch wel wat occulte beelden oproept is het in mijn opinie helemaal geen donker album geworden maar een goed in elkaar stekende plaat waarover nagedacht is voordat ‘ie vakkundig werd uitgevoerd.”

Naast Machines Dream met Black Science hebben we deze week: Iamthemorning (Lighthouse), Porcupine Tree (Fear Of A Blank Planet), Peter Gabriel (Peter Gabriel III), Pink Floyd (Pompeii) and Gazpacho (A Night At Loreley).

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Saturday / Zaterdag 12.00 – 18.00
Spread the love

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.