45th Art Rock Show: Dot

karmakanic-dot

In het grote universum zijn wij slechts een heel kleine stip… Deze stelling van schrijver en astronoom Carl Sagan is de inspiratie voor Jonas Reingold (The Flower Kings) voor het schrijven van het vijfde album van de progrockformatie Karmakanic.

Jeffrey van Metalfan.nl: “Het duurt even voordat de omvangrijke compositie inzinkt. Deze bevat fraaie en knappe passages, maar doet als geheel vanwege de diversiteit de eerste luisterbeurten wat richtingloos aan. Wie een lange adem heeft, ontdekt echter dat bepaalde ideeën terugkomen. Higher Ground en met name Steer By The Stars zijn toegankelijker. Eerstgenoemde, dat een sterk tweede deel bevat, doet denken aan Tim Bowness, Steven Wilson en wederom Pink Floyd. Laatstgenoemde is een catchy en opbeurende poprocksong. (…)

Dot is een modern klinkende progplaat die muzikaal veelal teruggrijpt op de jaren zeventig. Doorgaans toegankelijk, maar met de nodige diepgang en afwisseling. Het is een aangenaam werkstuk van zeer vaardige muzikanten met een interessant concept. Verwacht geen stevige passages of metal op deze release, maar beheerste prog. De moeite waard voor liefhebbers van voorgenoemde bands.”

Naast Karmakanic met het album Dot hebben we deze week: Gran Turismo Veloce (Di Carne, Di Anima), Magyar Posse (Random Avenger), JPL (Retrospections, Vol. 2), Gazpacho (Tick Tock), Red Jasper (Anagramary) and Credo (Against Reason).

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Saturday / Zaterdag 12.00 – 18.00

 

Spread the love

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.