46th Art Rock Show: Hymns With the Devil in Confessional

the-dear-hunter-act-v-hymns-with-the-devil-in-confessional

In mei 2006 werd frontman Casey Crescenzo van de band The Receiving End Of Sirens gevraagd te vertrekken. The Dear Hunter bestond hiervoor als een zijproject om muziek uit te brengen die niet binnen het spectrum van zijn andere band paste. Na zijn ontslag had Crescenzo het plan om een grootschalige rockopera uit te werken bestaande uit zes delen. Het onderwerp van deze opera? De geboorte, het leven en de plotse dood van het hoofdpersonage enkel bekend onder de naam The Dear Hunter.

Nathan Mussche van Musika.be: “In vele opzichten klinkt deze ‘Hymnes With The Devil In Confessional’ bij een eerste luisterbeurt als een verlengde van ‘Act IV’, maar bij de daaropvolgende luisterbeurten valt steeds meer een eigen identiteit waar te nemen. ‘Act V’ heeft een duistere kant die meer nadruk legt op het verhaal doorheen dit epos. ‘The Haves Have Naught’ is hier een mooi voorbeeld van: het spanningsveld tussen “The Boy” en “The Pimp/The Priest” is haast voelbaar.

Qua muzikale stijl is het heel moeilijk een etiket op deze ‘Act V’ te plakken: sommige nummers hebben een rechtlijnige aanpak zoals ‘The Fire Remains’ en ‘The Marsh’. ‘Mr Usher’ heeft dan weer een jazz bigband opbouw terwijl ‘The Most Cursed Of Hands’ zo uit een prog Western kan wegwandelen. Wat alle nummers gemeen hebben is dat ze meesterlijk zijn opgebouwd en het verhaal perfect ondersteunen. Laat het duidelijk zijn: The Dear Hunter heeft zeer veel te bieden als een van de beste bands in het genre en deze ‘Act V’ is hier geen uitzondering op. Alleen de band zelf weet wat er nog komen gaat, maar doe uzelf in tussentijd een plezier en haal deze ‘Act V’ en met uitbreiding alle voorgaande in huis.”

Naast The Dear Hunter met het album Act V: Hymns With the Devil in Confessional hebben we deze week: Sanguine Hum (Now We Have Light), Argos (A Seasonal Affair), Sunchild (As Far As The Eye Can See), Dream Theater (Train Of Thought) and Hope For The Dying (Aletheia).

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Saturday / Zaterdag 12.00 – 18.00
Spread the love

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.