47th Art Rock Show: The Tower

De Noorse band Motorpsycho is sinds haar ontstaan in 1989 enorm productief en heeft inmiddels een zeer imposant oeuvre opgebouwd.

Erwin Zijleman van De krenten uit de pop: “De band bracht eerder dit jaar nog de soundtrack bij een fictief toneelstuk uit, maar The Tower is wat mij betreft de echte opvolger van het vorig jaar verschenen Here Be Monsters. (…)

The Tower opent met de bijna 9 minuten durende titeltrack, waarin een stevige stonerrock achtige riff wordt gecombineerd met invloeden uit de psychedelica en vooral de progrock. Ik heb bij beluistering van de platen van Motorpsycho wel vaker associaties met de platen van Yes uit de jaren 70, maar zo duidelijk als in de openingstrack van The Tower hoorde ik invloeden van Yes nog niet vaak. Het zijn invloeden die ook in de andere tracks op de plaat een belangrijke rol spelen en persoonlijk vind ik dat een pre. (…)

Het is een plaat die je mee terugneemt naar de hardrock en symfonische rock uit de jaren 70, maar Motorpsycho staat ook met minstens één been in het heden en voorziet haar muziek ook van allerlei accenten uit de rockmuziek uit de afgelopen decennia. Een aantal songs op de plaat is verrassend toegankelijk, maar The Tower kan ook flink ontsporen in psychedelische klanken die zorgen voor fascinerende beelden op het netvlies.”

Naast Motorpsycho met The Tower hebben we deze week: Elephant9 (Silver Mountain), dEUS (In A Bar, Under The Sea), Placebo (Placebo), The Soundtrack of Our Lives (Rest in Piece 1994-2012) and Radiohead (In Rainbows ).

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Saturday / Zaterdag 12.00 – 18.00
Spread the love

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.