48th Art Rock Show: Dawn Of Eternity

crystal-palace-dawn-of-eternity

Crystal Palace is een Duitse band sinds 1991 aan de weg timmert met wisselend succes. Het zojuist verschenen ‘Dawn Of Eternity’ is al weer het 9de album sinds de oprichting van de band. De band heeft vele watertjes doorzwommen. De muziek beweegt zich nu wat meer richting Dream Theater, IQ en Porcupine Tree en dat is goede zaak.

Alex Driessen van Prog Wereld: “Maar desondanks is hier nergens sprake van een epigoon, onze oosterburen hebben kans gezien een eigen stijl te ontwikkelen. De sterke dynamiek in hun muziek spreekt me zeker aan en ik denk dat ik niet de enige zal zijn. De afwisseling tussen rustige en heftige stukken binnen één compositie is een sterk punt van de heren. Nogmaals, ik kende de band niet, maar ik lees dat ze met dit album een nieuwe weg zijn ingeslagen. Het vorige album schijnt nogal heavy te zijn geweest en er is bewust getracht meer ruimte te creëren. Dat is wat mij betreft prima gelukt. Dit was een prettige kennismaking met de Duitsers met hun o zo Engelse naam. Het is bovendien duidelijk dat ze ook kunnen spelen, instrumentaal staat het als een huis.

Benieuwd naar een live-optreden, volgens hun website gaat er zeker ondersteuning komen voor de nieuwe cd, voorlopig staan er nog niet al te veel optredens gepland. Heren promotors en theaterdirecteuren, kom van uw achterwerk en boek die band nu het nog kan.”

Naast Crystal Palace met het album Dawn Of Eternity hebben we deze week: Glass Hammer (If), Red Sand (Gentry), IQ (The Road Of Bones), Salviction (Grief-stricken), Rivendel (DHD) and An Endless Sporadic (Magic Machine).

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Saturday / Zaterdag 12.00 – 18.00

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.