49th Art Rock Show: Valkyrie

glass-hammer-valkyrie

Deze week stellen we u Glass Hammer voor, een Amerikaanse band uit de buurt van Chattanooga (Tennessee). Steve Babb en Fred Schendel, twee getalenteerde multi-instrumentalisten vormen de kern van de groep.

Alex Driessen van Prog Wereld: “Voor dit album gingen Schendel en Babb er echt samen voor zitten en schreven ze samen alle muziek. Daarna studeerden ze met de band het hele album in voor ze de studio indoken om het op te nemen. Het resultaat is verbluffend. Glass Hammer levert hier een van zijn sterkste albums tot nu toe af.

We hebben hier te maken met een conceptalbum. Het verhaalt over een soldaat die na de verschrikkingen van de oorlog thuis komt en daar te maken krijgt met posttraumatische stress. Zijn vrouw, uiteraard vertolkt door de altijd sterk zingende Susie Bogdanowicz, ziet haar man helemaal veranderen.

Op dit album horen we met regelmaat de grandeur en klasse van de hoogtijdagen van “Lex Rex” en “The Inconsolable Secret” terugkeren. Maar er is meer. Het album ademt naar mijn mening ruimte. Het zit niet zo volgepakt met ideeën en thema’s. Er zijn duidelijke keuzes gemaakt en de aanpak lijkt meer songmatig. Samen met de sterke teksten maakt dit een album dat mij echt weet te raken en bij vlagen ook te ontroeren. ”

Naast Glass Hammer met het album Dawn Of Eternity hebben we deze week: Lo’ There Do I See My Brother (Northern Shore), Seven Steps to the Green Door (Step in 2 My World), Epica (The Divine Conspiracy), Etcetera (Fin de Siecle) and Echolyn (The End Is Beautiful).

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Saturday / Zaterdag 12.00 – 18.00
Spread the love

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.