50th Art Rock Show: Of Clans and Clones and Clowns

Soul Enema werd opgericht in 2001 door Constatin Glantz. Hij is verantwoordelijk voor de composities en verzorgt de toetsen en de zang op hetalbum. Er zijn ook een hele reeks gastoptredens van o.m. Arjen Lucassen, Yossi Sassi en Sergey Kalugin.

Ruard Veltmaat van Prog Wereld: ”

De Midden Oosterse invloeden in de muziek leveren raakvlakken met de landgenoten van Orphaned Land op, maar de ambities van Soul Enema liggen duidelijk op een ander vlak. De programmering van de hand van Glantz en de percussie op de cd zorgen voor opmerkelijke en bijzondere invalshoeken binnen het concept.

De songs leveren soms vrolijk getokkel van een sitar op, neem bijvoorbeeld The Age Of Cosmic Baboon. Deze track begint op oriëntaalse wijze en door het opgewekte sitar geluid spat de vrolijkheid uit je speakers. Maar dat duurt enkele minuten en daarna verandert het patroon drastisch en wordt de track donker en mysterieus. Er worden veel inheemse instrumenten in de compositie gebruikt en een geordende chaos neemt je mee naar een futuristisch landschap. Ik juich het onorthodoxe toetsenspel van Glantz toe, het brengt eens wat nieuws onder de zon. Sowieso is hij een begenadigd toetsenist met gevoel voor inventiviteit, getuige het opvolgende nummer In Bed With An Enemy. Het knappe van Glantz is dat hij met zijn toetsenwerk en programmering elke keer voor een nieuwe invalshoek zorgt en met verrassende momenten komt.”

Naast Soul Enema met Of Clans and Clones and Clowns hebben we deze week: Birds and Buildings (Multipurpose Trap), Orphaned Land (Mabool ), Dreams in Stereo (Chapter 2: Foreign Man), Trespass (Morning Lights), Yezda Urfa (Sacred Baboon) & Jethro Tull (Aqualung).

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Saturday / Zaterdag 12.00 – 18.00

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.