52nd Art Rock Show: From Silence To Somewhere

Het heeft 6 jaar geduurd voordat de Noorse band Wobbler met een opvolger kwam voor ‘Rites At Dawn’. Dit bebaarde vijftal uit Noorwegen bestaat uit rasmuzikanten die nog actief zijn of waren in bands als Tusmørke, White Willow, Ghost Karaoke … Muzikaal brein is toetsenist Lars Fredrik Frøislie.

Paul Van de gehuchte van Dark Entries: “Slechts vier tracks staan er op deze nieuwe schijf. Die nemen epische proporties aan met als koploper de ruim twintig minuten durende titelsong. Alleen ‘Rendered In Shades Of Green’ zorgt tussen de bedrijven door voor een kort en ingetogen intermezzo. In de overige drie tracks wordt er somptueus en exuberant gemusiceerd. De muziek van het kwintet is werkelijk ingekapseld in de oude school van progressieve rock.

Geen wonder dat ze door de doorwinterde progfan op handen worden gedragen. Wie al een tijd meedraait in de prog rock scene wordt hier bedolven onder een nostalgische lawine van herkenbare melodieën en instrumenten. Maar ook de jongere muziekliefhebbers van het genre kunnen hier aan hun trekken komen en voluit genieten van de virtuositeit van de muzikanten van Wobbler en het avontuurlijke karakter van deze langspeler.”

Naast Wobbler met From Silence To Somewhere hebben we deze week: Innerspace (The Village), Space Debris (Back to Universe – Archive vol. 4), Sensations’ Fix (Portable Madness), Discipline (Unfolded Like Staircase) & Transatlantic (The Whirlwind).

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
    Saturday / Zaterdag 12.00 – 18.00
Spread the love

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.