5th Art Rock Show: From Holland With Love

From Holland With Love - Erna Kooijman

Onze noorderburen hebben een hele reeks uitstekende prog rockbands. Deze show starten we met de nieuwe CD van Profuna Ocean. Mario van Os van Prog Wereld: “Eindelijk! zou ik bijna willen uitroepen. Ruim zeven jaar na het uitbrengen van hun eerste mini-album “Watching The Closing Sky” en bijna drie jaar na het winnen van het Dutch Exposure Project is er het langverwachte nieuwe album van de Nederlandse band Profuna Ocean. En om maar meteen met de deur in huis te vallen: dit album is het wachten meer dan waard geweest. (…)

Profuna Ocean - In Vacuum

Alle nummers laten de veelzijdigheid van deze sferische, melodische progressieve rockband horen, die op tijden ingetogen, rustig en emotioneel overkomt en dan weer stevig uit de hoek komt met heftige overgangen, complexe structuren en symfonische composities, veel ruimte latend voor toetsen, (bas)gitaar en drumsolo’s. We hebben zo’n drie jaar moeten wachten voordat deze band hun belofte – met het winnen van Dutch Exposure – inlost, maar dit hebben ze met ‘In Vacuum’ waar gemaakt.”

Naast Profuna Ocean (In Vacuum) krijg je deze week: Silhouette (Across The Rubicon), Flamborough Head (Live in Budapest), Zoundworks (2014), Life Line Project (20 Years After), and Focus (Hamburger Concerto).

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Saturday / Zaterdag 12.00 – 18.00
Spread the love

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.