5th Art Rock Show: The Valley Of Tears

Deze keer pakken we uit met Magnum, een Britse rockband uit Birmingham, opgericht begin jaren zeventig. Het was de dochter van Tony Clarkin, de gitarist, liedjesschrijver en daarmee geestelijk vader van Magnum, die voorstelde om met dit album te komen. “Zeg pap. Magnum heeft in die veertig jaar zoveel mooie, rustige liedjes geschreven. Waarom maak je daar geen compilatie van”. En zo gebeurde…

Sebastiaan Quekel van Ragherrie: “The Valley Of Tears: The Ballads geeft in een uur tijd een indrukwekkende bloemlezing van de imposante loopbaan van één van de bekendste oudgedienden in de Engelse popmuziek. Magnum graaft diep in haar verleden en gaat voor veel liedjes tientallen jaren terug, maar blijft ook trouw aan recenter materiaal, zoals met A Face in the Crowd (2009), The Last Frontier (uit 2011) en Your Dreams Won’t Die (2016). Hoewel Magnum deze tracks van een remaster heeft voorzien, hoor je in de praktijk het verschil nauwelijks.

Interessanter is de uitvoering van Lonely Night, waarvoor de Britten speciaal de studio zijn ingedoken. Magnum stopt haar grootste klassieker in een akoestisch jasje. Groots is het resultaat, in al zijn bescheidenheid. (…)

Gelukkig staat het lekkere, herkenbare Magnumgeluid over het algemeen als een huis op dit verzamelalbum. Een spetterende en vlammende live-uitvoering van de ’80’s klassieker When the World Comes Down sluit The Valley Of Tears – The Ballads op spectaculaire wijze af. De mix van symfonisch aangezette classic rock, drama en hoogoplopende emoties maakt dit nummer zelfs na al die jaren nog altijd onweerstaanbaar.”

Naast de Magnum met het album The Valley Of Tears hebben we deze week: Karnivool (Sound Awake), Haken (Aquarius), Wishbone Ash (Live Dates), Iron Butterfly (In-A-Gadda-Da-Vida), The Windmill (Continuation) and Magnum (On A Storyteller’s Night).

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Saturday / Zaterdag 12.00 – 18.00
Spread the love

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.