6th Art Rock Show: The Dark of the City

We zoeken het heel ver, aan de andere kant van de wereld… Australië… Mark R. Healey is een auteur en muzikant uit Brisbane, Australië. Reeds op jonge leeftijd was hij bezig om zijn eigen geïllustreerde boeken te maken. Momenteel heeft hij een mooi aantal scifi boeken op zijn naam staan. Daarnaast combineert hij muziek en literatuur via zijn project Hibernal.

Mario van Os van Prog Wereld: “Tijdens het openingsnummer wordt het verhaal ingeleid en stelt de hoofdpersoon zichzelf voor. Een donkere ambiance wordt perfect neergezet door de gitaar en toetsen van Healey. De instrumentale delen creëren een wereld waarin het verhaal zich afspeelt en trekt je onverbiddelijk in het toekomstbeeld dat Healey beschrijft in zijn boeken. De muziek heeft iets hypnotiserend, waardoor je steeds verder het verhaal in wordt getrokken. (…)

De muziek is intenser en heftiger dan op zijn vorige album “After The Winter” en ook de wisselingen in emoties en spanning zijn voelbaar. De scenario’s worden perfect muzikaal neergezet. Bij The Pier is het geluid van de golven sterk aanwezig en je voelt de mist gewoon opkomen. De sterk inkomende gitaar en drums voeren de spanning steeds verder op. Bij de ontmoeting met het monster in Sand wordt de muziek indringender en met je ogen dicht kun je de scene een beeld geven alsof je naar een film kijkt. Zo creëert elk nummer zijn eigen sfeer. De epiloog Survival geeft voldoende stof tot nadenken en de melancholische muziek laat ons troosteloos en in ongeloof achter. In het slot laat Healey met een sterke gitaarsolo nog even zijn muzikale kwaliteiten horen.

Met dit vierde album zet Mark Healey zijn prachtige reeks ‘audio-films’ voort. Een album dat je het best in één keer in z’n geheel kunt beluisteren en moet ervaren als een avontuur van begin tot eind. Maar ook muzikaal is dit album schitterend en daarom is het te hopen dat binnenkort ook de instrumentale versie beschikbaar komt op zijn bandcamp pagina: voor mensen die van goede muziek houden met een verhaal.”

Naast de Hibernal met het album The Dark of the City hebben we deze week: Blueneck (Repetitions), Resistor (To The Stars), The Winter Tree (The Winter Tree), Toe (For Long Tomorrow), Touchstone (Wintercoast) and Pravda (The Rising Mediocrity).

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Saturday / Zaterdag 12.00 – 18.00
Spread the love

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.