6th Art Rock Show: Torn Apart

Franck Carducci - Torn Apart

Really good prog… Franck Carducci (Torn Apart), Crippled Black Phoenix (Mankind) The Crafty Ape), Shadowlight (Twilight Canvas), Fish (A Feast of Consequences), Iona (Edge of the World – Live in Europe) and Godspeed You! Black Emperor (‘Allelujah! Don’t Bend! Ascend!).

We openen deze week met Torn Apart, de nieuwste spruit van Franck Carducci. Franck Carducci is, zoals ze in het Engels zo mooi noemen, een multi-instrumentalist. Hij speelt gitaar, sitar, orgel, piano en tamboerijn, en bovendien zingt hij ook. Hij is opgegroeid in een familie waar muziek een belangrijke rol speelde.

Esther Kessel-Tamerus van MaxaZine: “In 2010 kwam een droom uit: Hij opende een show voor Steve Hackett (Genesis). Hierdoor raakte Franck overtuigd om een in eigen beheer een solo album uit te brengen. Dat werd ‘Oddity’. Het album en de tour werden een succes. Nu is ‘Torn Apart’ uit en ook nu staat er Europese tour gepland. Met niemand minder dan Steve Hackett als gast. Franck staat er om bekend kwalitatieve hoogwaardige shows neer te zetten samen met goede muzikanten. (…) Dat mooie geldt voor de hele cd. Orgel en piano hebben regelmatig een hele goede hoofdrol. De pianissimo-gedeelten zijn erg mooi. Ondanks de soms bijna bizarre wendingen in de muziek is het toch toegankelijk. Instrumentaal zit het ingewikkeld in elkaar en je blijft er naar luisteren. Er is (op ‘School’ na) geen een melodie die meteen in je hoofd blijft hangen. Voor alle duidelijkheid: dat bedoel ik in dit geval als compliment! Het is een aparte, mysterieuze maar geweldige ‘potpouri’. (8,5) (eigen beheer)”

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Saturday / Zaterdag 12.00 – 18.00

 

Spread the love

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.