Dichters in de lucht: Peter Verhelst, woe. 01 april, 1600 uur [2015-06]

Peter Verhelst: hoogtepunten uit de voorleessessies “Wij totale vlam”,  Verhelst in gesprek met Bart Vervaeck  en Radio 68  ** En ook nog:  Simon Vinkenoog & Bo’s Art Trio live: Cobra  + Leo Vroman: Spiegelbezoek **  Lut de Block **  Dirk Van Esbroeck

Dichters in de Lucht, uitzending 23, 2015(06),   woensdag  01 april, 16 tot 20 uur (dit is een herhaling van woensdag 25 maart, 16 tot 20 uur) * herhaling**
Dichters in de Lucht is een samenwerkingsverband van Radio 68 en Poëziecentrum www.poeziecentrum.be

Peter Verhelst leest voor uit  "Wij totale vlam, Poëziecentrum (foto © EddyBonte)
Peter Verhelst leest voor uit “Wij totale vlam, Poëziecentrum (foto © EddyBonte)

16:00 uur NIEUW
PETER VERHELST: WIJ TOTALE VLAM

Op woensdag 26 maart 2014, las Peter Verhelst in het PoëzieCentrum voor uit zijn allernieuwste bundel, “Wij totale vlam”. Nog geen jaar later, op 14 januari 2015, was Peter Verhelst er opnieuw te gast. Met Bart Vervaeck (KULeuven) als inleider en vraagsteller, verschafte Verhelst tekst en uitleg bij diezelfde bundel, nu genomineerd voor de VSB-Poëzieprijs en de  Herman De Coninck-prijs.  Verhelst won de Herman De Coninck-prijs, waarmee “boek.be” de beste poëzie van het afgelopen jaar bekroont.
Peter Verhelst is dichter, romanschrijver en theatermaker; hij won voorheen o.m. De Gouden Uil en de Jan Campertprijs.
In deze uitzending, exclusief opgenomen door Radio 68 i.s.m. PoëzieCentrum, hoor je een selectie uit beide rendez-vous met Peter Verhelst:

Poeziecentrum logo
www.poeziecentrum.be

17: 00 SIMON VINKENOOG: & Bo’s Art Trio: COBRA

Op deze live-opnames uit de periode 2002-2005, leest Simon Vinkenoog voor uit eigen én uit andermans werk (van de Graaf bijv.), op de hem typerende en onnavolgbare wijze. Hij wordt uitstekend bijgestaan en begeleid door Bo’s Art Trio. Radio 68 draait een keuze uit deze cd (uitg. ICDISC, 2005).

LEO VROMAN: Spiegelbezoek
Op de cd ”Spiegelbezoek” uit 1999, leest Leo Vroman voor uit eigen werk. De opnames vonden plaats in de Verenigde Staten en producer was niemand minder dan Henny Vrienten. Radio 68 draait een keuze uit deze cd (uitg. De Harmonie, 1999).

Dichters in de Lucht: Poëziecentrum en Radio 68 verzorgen samen het radioprogramma DICHTERS IN DE LUCHT, waarin je afwisselend een selectie hoort uit het rijke audio-archief van Poëziecentrum of een uitzending in uitgesteld relais van een boekvoorstelling of een voorleessessie georganiseerd door Poëziecentrum. Zo mogelijk, komt ook de muzikale voorkeur van de dichter aan bod.
Elke woensdag van 16 tot 20 uur op www.radio68.be
woensdag 11 maart en woensdag  18 maart om 16 uur.

18:00 uur
LUT de BLOCK: voorleessessie  woensdag 04 maart, 16 uur (herhaling van 25 februari)  

Lut de Block Af en Toe DSC05825
Lut de Block stelt Af en Toe voor in het Poëziecentrum op 19 november 2014. Foto EddyBonte

In het najaar van 2014, verscheen bij PoëzieCentrum “Af & Toe”, een bloemlezing uit het werk van Lut de Block. Tijdens een voorleessessie in Poëziecentrum op 19 november, lichtte de dichteres haar selectie, maar ook haar poëtica grondig toe en las ze voor uit haar nieuwe bundel.
Radio 68 brengt de hoogtepunten uit deze boekvoorstelling, met muziek gekozen door de dichteres zelf (The Beatles,Neil Young, Bob Dylan, John & Yoko).
Precies dertig jaar geleden, verscheen haar debuutbundel “Vader”, die bekroond werd met de Yang Poëzieprijs. Van 2007 tot 2012 was De Block plattelandsdichter van Oost-Vlaanderen. De vrouwelijke stem is een belangrijk thema in haar werk.

WELKOM
Poëziecentrum www.poeziecentrum.be  en Radio 68 verzorgen samen het poëzieprogramma DICHTERS IN DE LUCHT, waarin je afwisselend een selectie hoort uit het rijke audio-archief van Poëziecentrum of een uitzending in uitgesteld relais van een boekvoorstelling of een voorleessessie georganiseerd door Poëziecentrum. Zo mogelijk, komt ook de muzikale voorkeur van de dichter aan bod.
Uitzendschema: ‘s woendags van 16 tot 20 uur.
Dichters in de Lucht bestaat uit één blok van vier uur. Om de twee weken, komt er een nieuw uur bij en valt het laatste uur af.

19:00 uur NIEUW DIRK VAN ESBROECK 

Dirk Van Esbroeck Reiziger

“De zee en haar oevers”, is één van de vele poëtisch-muzikale projecten van de zanger, gitarist en componist  Dirk Van Esbroeck, ook bekend van Rum en zijn bondgenootschap met Juan Masondo. De formule van deze cd is eenvoudig: Van Esbroeck selecteerde dertien gedichten over het thema “De zee en aar oevers” en zette ze op muziek.  Op drie vertalingen na (Verlaine, Paz en Pessoa), opteerde hij naar goede gewoonte voor werk van eigen bodem, gaande van Guillaume van der Graft over  Richard Minne tot Eddy Van Vliet. Twee instrumentale  nummers maken het project compleet.  Van Esbroeck neemt de zang en de gitaar voor zijn rekening en wordt  op sublieme wijze bijgestaan door Guido De Simpelaere (gitaar, bas, opname e mixage) en Christel Borghlevens (kopers).

 

 

20:00 uur: EINDE  

Poeziecentrum logo
Spread the love

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.