7th Art Rock Show: Return to Ommadawn

Dit keer stellen we de Britse multi-instrumentalist Mike Oldfield aan u voor. De man werkte een klein jaar aan zijn nieuwe album ‘Return to Ommadawn’. Recensie van Platendraaier.nl: “Zoals de naam al doet vermoeden keert hij hiermee terug naar de stijl van het ruim 40 jaar geleden verschenen album Ommadawn. Het idee ontstond op social media, toen hij aan zijn fans vroeg welke kant hij op zou kunnen gaan met een nieuw album. (…)

Net als in het verleden heeft hij de touwtjes zelf in handen en hij bespeelt dan ook elk van de 22 instrumenten die op het album te horen zijn. De twee delen waaruit het album bestaat zijn speciaal voor vinyl ontworpen, elk ruim 20 minuten in speelduur. De prachtige albumhoes ondersteunt de klankrijke muziek van het album, wonderschoon in productie en een gelaagdheid tot in het diepste van de melodieën. Hij verweeft zonder problemen de akoestische gitaarklanken met Afrikaanse drums en de mandoline, waar vaak de schitterende passages van toetsinstrumenten nog aan toe worden gevoegd. Klassieke elementen zijn terug te vinden in de folk muziek, maar de progressieve ontwikkeling blijft gedurende het album behouden.

Na jaren van zeer afwisselende albums is het Oldfield gelukt het heden en verleden te combineren tot een sterk geproduceerd en fraai muziekstuk.”

Naast Mike Oldfield met het album Return to Ommadawn hebben we deze week: Steven Wilson (Hand. Cannot. Erase.), Vangelis (1492: Conquest Of Paradise), Bent Knee (Shiny Eyed Babies), Alan Parsons Project (The Turn Of A Friendly Card), Klaus Schulze (Mirage) and Mike Oldfield (Tubular Bells).

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Saturday / Zaterdag 12.00 – 18.00
Spread the love

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.