8th Art Rock Show: Theater Of Dimensions

De week van de metal… We stellen de Duitse symfonische metalband Xandria aan u voor. De band draait al bijna 20 jaar mee in de metalscene en heeft al verscheidene muzikale en line-up wisselingen doorgemaakt. Sinds 2013 is de samenstelling echter stabiel gebleven. En in de vorm van de Nederlandse zangeres Dianne van Giersbergen is te hopen dat de band een blijvertje heeft gevonden.

Sharik ‘SharQ’ Derksen van Mcsharq.nl: “Het album klinkt direct ijzersterk en is geen speld tussen te krijgen waarom het niet zou gaan aanslaan bij het grotere publiek. “Where the Heart is Home” bouwt dan ook een stevig fundament voor het geheel, de opbouw, de korenzang en de metal die er na anderhalve minuut invliegt met een gitaarsolo. De inbreng van meester producer Joost van den Broek is duidelijk hoorbaar en brengt het geheel naar een volgend level. Of twee vooruit zelfs. (…)

Dat de band goed heeft rondgekeken naar succesvolle bands mag duidelijk zijn en is totaal geen verwijt richting hen, het heeft de band en de muziek enkel goed gedaan. De treden omhoog zijn resultaat van hard werken en de juiste partners vinden. Xandria in zijn “sterkste” bezetting ooit, de juiste mensen om hun heen verzameld en de juiste spirit zorgt dat Theater of Dimensions op 27 januari vele metal harten sneller zullen laten gaan kloppen en het jaar met een ijzersterke plaat van start gaat. De cd is te bestellen via de betere platenzaak natuurlijk of via iTunes.

Naast Xandria met het album Theater Of Dimensions hebben we deze week: Nightwish (Imaginaerum), Myrath (Tales Of The Sands), Psychotic Waltz (Bleeding), Epica (The Divine Conspiracy), and The Gathering (How to Measure a Planet?).

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Saturday / Zaterdag 12.00 – 18.00
Spread the love

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.