9th Art Rock Show: Last – Frequency Drift Special

Frequency Drift - Last

Deze week een special rond de Duitse band Frequency Drift. De band werd gevormd in 2006 toen enkele muzikanten uit Beieren bij elkaar kwamen om een nieuwe en unieke muziekstijl te creëerden. Na zeven prachtalbums moeten we vaststellen dat Frequency Drift volledig in haar opdracht is geslaagd!

Rinco Ennema van ProgPraat: “Andreas Hack (keyboards, gitaar, theremin), Nerissa Schwarz (e-harp, mellotron), Wolfgang Ostermann (drums), Melanie Mau (zang), Martin Schnella (elektrische- en akoestische gitaar) en Rainer Wolf (bas) weigeren zich duidelijk te houden aan de gebruikelijke ingrediënten die in deze stijl worden verwerkt. Er wordt geëxperimenteerd met geluiden om een filmische emotie te bewerkstelligen en de band komt ermee weg ook. De elektrische harp speelt vaak samen met de theremin en mellotron een hoofdrol wat zorgt voor bijzonder interessante arrangementen.

Het album vertelt het verhaal van iemand die oude foto’s verzamelt en de sentimenten die de foto’s bevatten absorbeert. Ondertussen wordt de drift tot het ontdekken van al die emoties van de foto’s een obsessie voor de verteller (of vertelster, in dit geval) en ieder nummer drukt een foto uit. Een puik album dat geen seconde verveelt, leun achterover, haal het doek maar op en geniet van de film!”

Naast Frequency Drift met Last (2016), Ghosts (2011) en Over (2014) krijg je ook nog: Anubis (230503), Earthside (A Dream in Static), and Karda Estra (Eve).

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Saturday / Zaterdag 12.00 – 18.00
Spread the love

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.