9th Art Rock Show: Lykaia

We zetten ook deze week in op stevige prog / sympho metal. Amper twee jaar na het geweldige Tellurian komt de Zweedse band Soen met een nieuw meesterwerk. We hebben hier met een echte prog-band te maken, die geen muziek maakt om het grote publiek te plezieren.

Jeffrey van Metalfan.nl: ”

De plaat begint met fantastische riffs in het stevige Secretarian. Het niveau blijft daarna erg hoog met het dynamische Orison en het rustige Lucidity, met een mooie vocale bijdrage van Joel. De zanglijn heeft af en toe iets weg van die van Matt Bellamy (Muse) en in Jinn juist van Gary Lightbody (Snow Patrol). Zo zijn er wel meer vergelijkingen met andere artiesten, maar kun je tegelijkertijd horen dat Soen zijn eigen identiteit steeds meer vindt. Bovendien is het fijn dat elk nummer zijn eigen karakter heeft. Zo is het swingende Opal een alternatieve metaltrack. Het swingende komt ook terug in het gevarieerde drum- en percussiewerk van Martin Lopez (ex-Opeth).

Mede door de verbeterde productie is het een album geworden dat je heel graag nog eens opzet. De tracks zijn minder complex dan voorheen. Geen focus op techniek derhalve, maar op emotie en dat pakt zeer goed uit. Muzikaal is het nog altijd een afwisseling van rustige en stevige passages. (…)

Lykaia is een ijzersterk album dat uitnodigt om vaker gedraaid te worden. Vanwege de gelaagdheid ontdek je steeds weer nieuwe details, zoals een viool, percussie en toetsenpartijen. Het is een release met prachtige melodieën. Bovendien komt de emotionele factor heel mooi naar voren. Er zijn trouwens ook versies met de bonustracks God’s Acre en Vitriol, maar ook zonder die tracks is Lykaia beslist een aanrader!”

Naast Soen met het album Lykaia hebben we deze week: Lapis Lazuli (Extended Play), Devin Townsend (Terria), Shaman Elephant (Crystals), Neurosis (A Sun That Never Sets), and Egonon (Risveglio).

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 18.00 & 18.00 – 24.00
  • Saturday / Zaterdag 12.00 – 18.00
Spread the love

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.