Art Rock Show – Are We Soldiers (Week 38)

Deze week hebben we Teramaze, een Australische prog metal band uit Melbourne. Het debuutalbum ‘Doxology’ verscheen al in 1995! Met Are We Soldiers brengt de band zijn zesde album uit.

Eric van den Bosch van Rockportaal.nl: “Die consistentie is er ook in de rest. Wederom gaat het van passages vol hakkende gitaren naar dromerige stukken en worden gierende solo’s afgewisseld met fraaie koortjes. En ja, het klinkt in de toetsen nogal eens naar Dream Theater’s Jordan Rudess en ook elders wil het allemaal niet écht heel eigen worden, maar vooral wanneer je Are We Soldiers als album beluistert is er voldoende afwisseling om overeenkomsten met andere bands niet té storend te laten worden. Teramaze is wel duidelijk Dean Wells en band, want het verschil met het vorige album is verwaarloosbaar, ondanks een compleet nieuwe band.

Dit is bij uitstek moderne prog. Niet één duidelijke richting, maar juist iedere keer weer een andere zijde van het spectrum explorerend. Dus hakkende riffs en poppy stukken, donderende drums en kamerbrede toetsen. Alleen niet kort van stof: tien tracks van elk minimaal vijf minuten, met de twaalf minuten durende afsluiter Depopulate als uitschieter.

De productie is erg strak en modern, zonder dat het allemaal te vermoeiend in your face wordt. Het had in dit genre niet veel beter gekund, volgens mij. Dat, gevoegd bij het feit dat er muzikaal nogmaals uit hetzelfde vaatje getapt wordt, zorgt voor een heldere conclusie: wie Her Halo regelmatig uit de kast trekt, kan We Are Soldiers blind aanschaffen. In oktober is Teramaze een van de bands op Progpower Europe.”

Naast Teramaze met Are We Soldiers hebben we deze week: Darkwater (Where Stories End), Mind’s Eye (A Gentleman’s Hurricane), Animals As Leaders (Animals As Leaders), Paatos (Timeloss), Oceansize (Frames) & The Pineapple Thief (What We Have Sown).

Thursday/Donderdag 12.00 – 24.00
Friday/Vrijdag 12.00 – 24.00
Saturday/Zaterdag 12.00 – 18.00

Spread the love

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.