Art Rock Show – Cold War of Solipsism (Week 52)

Art of Illusion is een Poolse band die al bestaat sinds 2002. Toch heeft de deze band pas hun tweede album uitgebracht. De eerste plaat werd zeer goed ontvangen en ook de nieuwe plaat mag er zijn.

Ruard Veltmaat van Prog Wereld: “Als u vergelijkingen met bands als Dream TheaterHaken en Distorted Harmony leest, werpt dat gelijk een behoorlijk verwachtingspatroon op. Maar Art Of Illusion opereert minstens op hetzelfde niveau en wat mij betreft doen deze Polen het op bepaalde vlakken nog beter ook. Technische en uitdagende tempowisselingen, variërende ritmes, stevige gitaarriffs en virtuoze toetsenpartijen voeren de boventoon op dit album. De composities steken vaak ingenieus in elkaar, maar zijn perfect gedoseerd, zonder dat er sprake is van enige overkill. Nergens gaat het ook maar één keer over de top en de muzikanten kennen hun plaats binnen hun taak en de song. Art Of Illusion is als de wiskundeleraar die jou de beweringen en stellingen op een begrijpelijke en plezierige manier uitlegt. Deze band maakt progressieve fussion metal/rock begrijpelijk voor iedere leek. (…)

Het knappe van deze band is dat ze nergens echt verdwalen in overdreven technisch geneuzel. De songs zijn zo nu en dan langgerekt, maar de groep zorgt er wel voor dat het ook spannend en gevarieerd blijft en het nergens een vergezochte jamsessie wordt. Waar andere bands zich nog wel in verliezen in overdreven gepiel, zorgt Art Of Illusion dat de songs een prima kop en staart hebben en er geen verveling optreedt.

Art Of Illusion heeft bij de eindconclusie van deze recensie een knap album gemaakt. De songs zijn uitdagend en spannend, de productie klopt en de muzikanten leggen een fijne techniek neer en verstaan hun vak tot in de puntjes. Bovendien is dit ook een album dat bij elke draaibeurt beter wordt. Absolute aanrader en eindigt wellicht nog wel in menig top tien lijstje van 2018.”

Naast Art of Illusion met Cold War of Solipsism hebben we deze week: Distorted Harmony (Chain Reaction), Darkwater (Calling The Earth To Witness), Obsidian Kingdom (Mantiis), Symphony X (Paradise Lost), Dream Theater (Live Scenes From New York) & The Mænsion (Rævolution).

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 24.00
  • Saturday/Zaterdag 12.00 – 18.00
Spread the love

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.