Art Rock Show – Coma Rossi (Week 4)

Deze week stellen we de Indiase band Coma Rossi aan u voor. De band werd in 2014 opgericht met de opzet om een mix te maken van atmosferische, stemmige muziek, maar ook snoeiharde delen die je niet los laten. Rinco Ennema van Rock Affairs: “Er zitten geweldige instrumentale secties in de nummers, smullen voor een liefhebber en interessant voor iemand die kennis wil maken met progressieve rock.

Want dat is het wel degelijk, al komt het hier en daar ook erg dicht in de buurt van ambient. Het één bijt het ander echter niet en zoals ik eerder al aangaf: de mix van filmische flarden en de wat steviger arrangementen zijn genieten geblazen. En het is niet alleen het instrumentale wat me aanspreekt; ook de zang is van een prima niveau. Gevoelig én medogenloos, je moet het maar durven. En kunnen ook, trouwens.

Het is te merken dat de bandleden goed hebben geluisterd naar grootheden als Pink Floyd, Steven Wilson (Porcupine Tree) en meer van dat soort muzikale genieën die psychedelische, symfonische en alternatieve muziek als handelsmerk hebben. En daarmee bedoel ik niet dat de band aan het kopiëren is geslagen, maar dat er een basis heeft gelegd van waaruit ze zelf verder zijn gaan bouwen. En dat doen ze goed.

(…) Wat ons betreft een zeer geslaagd debuut met zowel sensitiviteit als brute kracht. Lekker!”

Naast Coma Rossi met het gelijknamig album we deze week: Starsabout (Longing For Home), Tiles (Pretending 2 run), Evergrey (Recreation Day), Storm Corrosion (Storm Corrosion) & Riverside (Reality Dream ).

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 24.00
  • Saturday/Zaterdag 12.00 – 18.00

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.